2017 Yılında Sıkça Duyacağımız Muhteşem Besinler

Yenilenen sağlıklı beslenme modası ve yapılan bazı araştırmalarla birlikte süper besinlere yenileri de gittikçe katılıyor. 2017 yılıyla beraber çok sık karşılaşacağımız en yararlı besinler listesine daha çok besinin de ekleneceğini düşünüyoruz.

avokado yağı

avokado yağı

Peki Bu Besinler Neler?

Bitkilerde bulunan inülin, fruktan olarak da bilenen ve doğal probiyotiklerin arasında yer alan bir besin. İnülin vücut tarafınca sindirilememekle beraber bağırsaklardan geçerken buradaki faydalı bakterilerle birleşerek bağırsak florasındaki faydalı bakterilerin artmasına yarıyor ve kilo kontrolü açısından büyük bir önem taşıyor.

İnka fıstığı olarak bilinen protein ve omega 9 açısından oldukça zengin olan bu besin kolay sindirilebilen ve yağ asitleri bakımından son derece faydalı bir besin. A ve E vitaminleri yönünde zengin olan inka fıstığı büyük olarak ya da toz halinde tüketilebilir.

hindistan cevizi yağı

hindistan cevizi yağı

Son zamanlarda herkesin duyduğu hindistan cevizi yağının tahtına avokado yağı oturuyor. İçerdiği E vitamini ve lutein yağı ile sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor ve bunama ve kalp hastalıklarından da koruyor. Yemeklerde de istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz avokado yağını.

Aktif karbon binlerceyıldır vücudumuzdaki bakteri ve parazitlerin atılması için kullanılan bir madde. Kozmetik ürünleri içeceklerde çok sık göreceğimi bu aktif karbonu satın alırken içeriğinde bulunan maddelerin dengeli olmasına dikkat etmeliyiz. Bağırsak sendromu gibi hastalıkları olan kişilerin mutlaka doktoruna danışarak kullanmasında fayda var.

Yorum Ekle