İnflamasyon Nedir ve Neden Oluşur?

Halk dili ile iltihaplanma demektir. Enfeksiyon, irritasyon ve mikro organizmalar tarafından salgılanan zehirli maddeler alerjenler ve diğer sebeplerce tahrik edilen yerde vücudun kendini iyileştirme sisteminin oluşturduğu karşı koyucu tedbirlerin tümüdür. İnflamasyon yağ ve yağ hücresi oluşumuna sebep olur. Yapılan düzenli diyet ve antrenmanla kaybedilen yağ inflamasyonu önler.

Bu sürecin doğal belirtileri: ağrı, şişme, sıcaklık, kızarıklık.

inflamasyon

inflamasyon

İnflamasyon oluşumunda aldığımız besinlerin de etkisi vardır. Bazı besinler bağırsak duvarında iltihaba neden olur ve bağırsak florasını bozar.

Bu Besinlerden Bazıları

Şeker ve şekerlemeler, alerjik reaksiyon yapan besinler, hayvansal yağlar(kuyruk yağı, don yağı), rafine besinler ve yağlar, yiyeceklerden meydana gelen toksinler ve bakteriler.

Vücuttaki iltihaplanmanın tespiti için CRP testinin düzenli yapılması tavsiye edilmektedir. Bir ve üzerindeki değerler vücuttaki inflamasyonu gösterir. Aşırı ve yaygın inflamasyon da vücudun her yerine inflamasyon yayılabilir. Kontrol altına alınmadığında ve dokuları da esir altına aldığında bir çok hastalığa zemin oluşturur. Ateroskleroze(damar sertliği) giden yol aslında damarların bir çeşit yaygın inflamasyonudur. Aynı şekilde hava yollarının iltihabı da astıma sebep olmaktadır. Önemsiz görülen diş eti iltihapları ve buna bağlı hafif enfeksiyonlar inflamasyona yol açtığı gibi kalp rahatsızlığına da sebep olabilir.

sağlık

sağlık

İltihaplanmayı önleyici destek olarak alınacak bitkisel ürünler

Zerdeçal, zencefil, yeşil çay iltihap önleyici etkisi tıbben kanıtlanmıştır. Etkisi ve besin desteleri de bulunmaktadır.

Aspirinin sağlığa yarları pek çoktur. İltihaplanmayı azaltıcı etkisi en önemlisidir.

Yorum Ekle