Burun Estetiğinde 3D Mask Desteği

Rinoplasti (burun estetiği) ameliyatları en sık uygulanan ve en çok tercih edilen estetik ameliyatlar arasında yer alıyor. Bazen burundaki şekil bozukluklarını gidermek, bazen de nefes alma problemlerine bir son vermek amacıyla yapılan burun estetiği ameliyatları artık yeni tekniklerle buluşarak hasta açısından çok daha zahmetsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu alanda başarılı isimlerin geliştirdiği teknikler eşliğinde uygulanan burun estetiği operasyonlarının hastaların beklentilerini de karşıladığı söylenebilir.

Burun Estetiğinde Yeni Teknikler

Rinoplasti alanında başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan Dr. Yakup Avşar farklı tekniklerle harmanladığı estetik ameliyatlarında mükemmel neticeler yakalayabiliyor. Dr. Avşar’ın kendi tekniği olan mikro-rinoplasti ile burun şeklinin en az müdahale ile değiştirilmesini sağlıyor. Burun kemik yapısının düzeltilmesi, deviyasyon onarımı, burun ucu şekillendirmesi ve lazer destekli ameliyatlarda bu teknik kullanılabiliyor. Dr. Yakup Avşar bu teknikte tamamen kendi tasarımı olan mikromotor uçlarını kullanıyor. Bu sayede erişilmesi en zor alanlara ulaşmak için burun üzerinde çok ciddi bir uygulama yapılmasına gerek kalmıyor.

Zamanla tüm dünyada kullanılmaya başlanan bu teknik burun kemiği üzerinde de çok daha ince bir işçilik uygulanmasına olanak tanıyor. Ayrıca mikrokamera yardımı ile yaklaşık 20 kat büyüterek estetik müdahalenin gerçekleştirildiği alanın çok daha yakından görünmesi sağlanabiliyor. Bilindiği gibi estetik ameliyatlar her daim burundaki küçük değişimler için yapılmıyor.

3d maske

3d maske

Darbe görmüş ve ağır hasar almış burunlar, ameliyata bağlı olarak hasar görmüş olan burunlar ya da ağır deviyasyonlar durumunda yapılan küçük bir dokunuşun dahi çok büyük önem kazanması, mikrokamera ve mikromotor uçları ile yapılan müdahalenin önemini çok daha net bir şekilde ortaya koyabiliyor. Sonuç olarak mikro-rinoplasti tekniği kapalı burun ameliyatlarında endoskopi yardımı ile uygulanan bir teknik. Fakat açık burun ameliyatlarında ve burun ucu şekillendirme ameliyatlarında da bu teknikten faydalanılabiliyor.

Burun Estetiğinde 3D Mask Tekniği

Son dönemde Dr. Yakup Avşar tarafından geliştirilen 3D mask tekniği burun estetiğine yeni bir soluk daha kazandırdı. Burun estetiği öncesinde hastanın burun şekli çekilen bir fotoğraf ile bilgisayar ortamına aktarılır ve bilgisayar ortamında yapılacak düzeltme çizimle gerçekleştirilerek hastaya gösterilirdi. Fakat Dr. Yakup Avşar 3D mask tekniğini geliştirerek estetik müdahale ile burun şeklinde nasıl bir değişiklik olacağını çok daha net olarak görülmesini sağladı.

avşar maskesi

avşar maskesi

Bu teknikte hastanın istediği ve hekim tarafından da onaylanan burun şekli, 3 boyutlu maske şeklinde hastaya gösterilebiliyor. Hasta nasıl bir buruna sahip olacağını tahmin etmek yerine birebir aynısını kendi yüzünde görebiliyor ve dolayısıyla beklentilerin karşılanmaması ya da istenen burun şeklinin hasta tarafından kendi yüzünde yadırganması gibi olasılıklar da ortadan kaldırılmış oluyor. Bir anlamda tıp öncesi ve sonrası simülasyonu olarak da tabir edilebilen 3D mask burun estetiği ameliyatı hekimin ameliyata hazırlanması bakımından da önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

3D Mask Tekniği Nasıl Bir Avantaj Sağlıyor?

Rinoplastide 3D mask tekniği ilk kez Dr. Yakup Avşar tarafından kullanılmaya başlandı. Her ne kadar hekim açısından da önemli bir fayda sağlasa da aslında bu teknik özellikle hastalar açısından büyük önem taşıyor. Hastalar ameliyat öncesinde istedikleri buruna dokunabiliyor, kendi yüzünde görebiliyor ve deneyimleyebiliyor. İstediği küçük değişimleri hekimle görüşerek ameliyattan önce düzeltilmesini sağlayabiliyor.

Tam olarak istediği burun şekline sahip olacağını bilerek ameliyata giriyor olması, hastaları son derece büyük bir stresten kurtarabiliyor. Ayrıca bu teknikte hastanın yüz şekline en uygun burun şeklinin dijital ortamda belirlenmesi dahi mümkün olabiliyor. Dolayısıyla şekil bozukluğunun dışında hastanın yüzüne uygun bir burun yapısına sahip olmak istemesi gibi taleplerde de 3D mask tekniğinin yüzleri güldürdüğünden söz edilebilir.

Yorum Ekle