Elektronörofizyoloji Teknikeri Nasıl Olunur, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar?

Elektronörofizyoloji teknikeri nasıl olunur ve bu süreçte gerekli olan şartların ne olduğu soruları gibi kişilere rehberlik emesini öngördüğümüz bu yazıda birçok sorunuzun cevabını da alacaksınız. Sağlık kuruluşlarında sinir bilimi ile ilgili hizmet veren, sinir sistemi rahatsızlıklarının teşhisinde kullanılan nörofizyolojik ölçümler yapan cihazları alanında uzman kişilerle kullanan elektronörofizyoloji teknikeri nasıl olunur konusunu birlikte inceleyelim.

Elektronörofizyoloji Teknikeri Ne İş Yapar?

Elektronörofizyoloji teknikeri ne iş yapar sorusu bu mesleği seçecek kişilerin araştırma konularının başında geliyor. Nörofizyolojik ölçümler yapan EEG, EMG, PSG gibi çeşitli cihazların bakımı, raporlaması, cihazların temizliği, hasta işlemleri çeşitli konularla ilgilenen elektronörofizyoloji teknikerleri teknolojinin gelişmesiyle sağlık sektöründe artan ve gelişime açık bir meslek koludur.

Elektronörofizyoloji Teknikeri Nasıl Olunur?

Bu meslek kolunda öncelik olarak ilgili meslek liselerinden mezun olan kişilere verildiği bilinmektedir. Okul başarısı ve kontenjan durumu gibi konulara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kişiler 2 yıllık ön lisans eğitimini de alarak bu iş kolunda çalışabilir. Özel ve kamu kuruluşlarında gün geçtikçe ihtiyaç oranı aran bu meslek, 2 yıllık bölümler arasında en çok iş bulunan bölümler arasında yerini almıştır.

Elektronörofizyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Elektronörofizyoloji teknikeri nasıl olunur sorusunun beraberinde çalışan kişilerin maaş durumu da bu mesleği tercih etme aşamasında önemli bir kriterdir. Sağlık kuruluşlarında kazanılan ücretler özel ve kamu kuruluşu olma durumuna göre değişkenlik göstermektedir.4250 TL-6800 TL arasında kazançların sağlandığı bilinen elektronörofizyoloji teknikerliği için ortalama maaşın 4600 TL olduğu görülmektedir. Elektronörofizyoloji teknikeri maaşları ne kadar olduğu sorusunu da, kuruma göre değişkenlik gösterdiğini belirterek bu şekilde cevaplandırmış olduk.

Gelişen teknoloji ile çeşitli iş kollarına olan gereksinimler gün geçtikçe artmaktadır. İnsanın temel ihtiyaçlarından biri olan sağlık sektörü de bu artışın en çok gözlendiği sektörler arasındadır. Eğitim kurumları da bu ihtiyaçlar doğrultusunda ilgili bölümlerde eğitimler vererek süreci yönetecek alanında uzman kişileri günümüze hazırlıyor. Sinir biliminin gelişmesi ve bu alanda kullanılan cihazların artışı ile ihtiyaç duyulan elektronörofizyoloji teknikeri nasıl olunur, ne iş yapar, maaşları ne kadar gibi konuları ele aldığımız bu yazı ile bu yeni popüler iş kolunu tercih edecek kişileri genel anlamıyla bilgilendirmiş olduk.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle